over

't Grom, is het eerste doemuseum in Vlaanderen rond groenten en tuinbouwerfgoed. We willen de duurzame tuinbouw en het tuinbouwerfgoed op een speelse en interactieve wijze tot bij het brede publiek brengen. Daarnaast wil 't Grom de bezoeker informeren en mobiliseren voor gezonde voeding en groenten.

Het volledige beleidsplan 2015-2019 is hier te lezen.

En het jongste jaarverslag is hier te raadplegen.

 

 

 

We bevinden ons bovendien in een prachtig historisch kader: de Midzeelhoeves. Deze 18de eeuwse langgevelhoeves met bijhorende schuren en tuinen behoorden ooit toe aan de abdij Roosendael in dezelfde gemeente. En natuurlijk ligt 't Grom vandaag in het hart van dé serre- en groentestreek van Vlaanderen én in de blauwgroene rand van Mechelen. Vanuit hier vertrekt het grote deel van wat er op uw bord belandt.

 

Tot slot is 't Grom ook een echte vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers onderhouden mee de tuin, bemannen de balie, organiseren de kookworkshops en houden het museum netjes. Ze zijn het hart van onze organisatie.

 

Naast ons eigen aanbod, brengt de heemkundige kring Erf & Heem regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in de pandgangen van het museum. Neem een kijkje op hun website voor hun aanbod.

 

De Bistro Midzeelhoeve op de site bied je de kans om een bezoek aan 't Grom af te sluiten met een heerlijk hapje of drankje.

 

Van oudsher maakten onze site en haar hoeves deel uit van de abdij Roosendael. Combineer een bezoek aan 't Grom met een verblijf of event bij de collega's daar.

© 2015 vzw Midzeelhoeve, 't Grom

Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver                  Ondernemingsnummer: 0478.043.417