top of page

za 19 nov

|

't Grom

Workshops Botanisch Tekenen (2daags) - Mini-taferelen

Voor deze workshops heb je geen ervaring nodig. Je werkt met kleine gedroogde bloemen, bonen en vruchten die je in een leuk patroon schikt. Je kan zowel met grafiet als met aquarel werken. De afgewerkte tekening en/of aquarel kan je nadien gebruiken voor een leuke wenskaart.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshops Botanisch Tekenen (2daags) - Mini-taferelen
Workshops Botanisch Tekenen (2daags) - Mini-taferelen

Tijd en locatie

19 nov 2022, 13:30 – 26 nov 2022, 17:30

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Verbluffend detail en levensechte kleuren. De botanische kunstenaars van nu zetten een eeuwenoude traditie verder. Ze combineren onderzoek en observatie met creativiteit in compositie en beeldtaal. De afgelopen jaren is deze stiel sterk in opkomst omwille van het plezier en de ontspanning.

Mini-aquarellen

Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig. Je werkt met kleine gedroogde bloemen, bonen en vruchten die je in een leuk patroon schikt. Je kan zowel met grafiet als met aquarel werken. De afgewerkte tekening en/of aquarel kan je nadien gebruiken voor een leuke wenskaart. Tijdens de eerste les teken je enkele objecten en leer je hoe je met kalkpapier je eigen patroon kan maken. Vervolgens ga je schaduwen of ga je op zoek naar de juiste kleurenmixen en leg je de eerste lagen nat in nat. Tijdens de tweede les werken we tekeningen en de aquarelletjes af.

Materialen te voorzien: 

 • potloden (2H en 3B),
 • gom
 • set aquarelverf,
 • aquarelpenselen met fijne punt (3/0 en 3)
 • 2 potjes voor water
 • keukenpapier of keukenhanddoek
 • groot mengbord

Extra extra

Deelnemers ontvangen na hun inschrijving en betaling een coupon die online ingeruild kan worden voor een eenmalig bezoek aan het museum met gratis audiogids twv €7. Als extraatje krijgen ze bovendien een herdruk mee van een originele poster van het gerenommeerde Franse zadenhuis Andrieux-Vilmorin twv €25.

Wist je dat...

Bijna 500 jaar oud is het Cruydeboeck van Mechelaar Rembert Dodoens. Maar het zou nooit zo'n succes zijn geweest zonder de botanische kunst van ene Pieter Van der Borcht!

Dodoens zag zijn Cruydeboeck niet alleen als een wetenschappelijk  werk, maar ook als een echt handboek. Daarom werd het versierd met  prachtige tekeningen van die andere Mechelaar Pieter Van der Borcht de  oude. Van der Borcht is nu bijna onbekend maar hij was een pionier in  veel zaken. Zo ook in het wetenschappelijk weergeven van planten voor oa Dodoens en Clusius.

't Grom en de Vereniging van Botanische Kunstenaars België brengen  ode aan zijn erfenis en doen het oude ambacht herleven. Tijdens  verschillende workshops doorheen het jaar dagen we je uit om ongeacht je  ervaring in de wondere wereld te duiken van kruiden, fruit, bloemen en  insecten.

Tickets

 • Workshop Botanisch Tekenen nov

  Mini-aquarellen Voor deze mini-aquarellen heb je geen ervaring nodig. Je werkt met kleine gedroogde bloemen, bonen en vruchten die je in een leuk patroon schikt. Zo kan je de afgewerkte aquarel ook gebruiken voor een leuke wenskaart. Tijdens de eerste les maak je met sjablonen je eigen patroon. Vervolgens gaan we op zoek naar de juiste kleurenmixen en leggen we de eerste lagen nat in nat. Tijdens de tweede les werken we de aquarelletjes af.

  € 62,00
  +€ 1,55 servicekosten
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page