top of page

zo 05 mei

|

Sint-Katelijne-Waver

Workshop - Maak je eigen tapijttas met Tinneling

Een unieke tapijttas uit onze collectie lag aan de basis voor deze creatieve workshop. Maak je eigen exemplaar en gebruik ze om, net als vroeger, mee naar de markt te gaan of 'licht te reizen' in stijl!

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Workshop - Maak je eigen tapijttas met Tinneling
Workshop - Maak je eigen tapijttas met Tinneling

Tijd en locatie

05 mei 2024, 13:00 – 17:00

Sint-Katelijne-Waver, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, België

Gasten

Over het evenement

Ga actief en creatief aan de slag met de museumcollectie van 't Grom en geef je eigen moderne twist aan de tapijttas.

Tijdens de workshop met Tinneling leer je hoe je zelf je eigen tas maakt met tapijtstof. Kies uit tal van mogelijkheden om de tas "helemaal jou" te maken. Geef je er een moderne twist aan of hou je het authentiek? De keuze is aan jou. Ook wij kiezen net als de originele tapijttassen voor tweedehands materiaal zodat je nieuwste aanwinst ook nog eens ecologisch verantwoord is. Of je nu ervaring hebt of op zoek bent naar een creatieve uitlaatklep, deze workshop biedt iedereen de kans om een mooi resultaat neer te zetten.

Met deze workshop creeëren we een brug tussen erfgoed en het heden en laten we de collectie op een creatieve manier tot levenkomen.

Meer over het collectieobject:

Stap even terug in de tijd en laat je inspireren door een uniek stuk in onze museumcollectie: de tapijttas. Deze tas werd ooit gebruikt om o.a. marktwaren te dragen en vertelt een verhaal van traditie en ambacht. De tapijttas ontstond in de 19e eeuw en gaat hand in hand met de transport(r)evolutie en het onstaan van het massatoerisme. De komst van de stoomtrein, de fiets en later de auto legde letterlijk de weg bloot om vaker en verder te reizen. Ook de armere bevolking kon zich nu permiteren om zich verder te verplaatsen. 

Door het onstaan van het toerisme onstond de nood aan bagage. De tapijttas werd ontwikkeld als een goedkope, duurzame maar ook lichte reistas. Omdat ze gemaakt werd van afgedankt materiaal, vaak Brussels tapijt, konden ook minder gegoede mensen zich zo'n tas veroorloven. Deze tas uit onze collectie werd gebruikt om mee naar de markt te gaan: licht maar stevig genoeg om met alle aankopen terug te keren naar huis.

Interesse?

Het Earlybird ticket geeft je voorrang om in te schrijven voor deze unieke workshop.

Een week voor de start van de officiële ticketverkoop worden Earlybirds op de hoogte gebracht van de laatste details zoals de kostprijs. 

Zij krijgen een week de tijd om hun inschrijving definitief te maken. Er is geen aankoopverplichting.

PS: catering niet inbegrepen, neem dus zelf een knapzak met hapje en drankje mee. Gratis drinkwater.

Deel dit evenement

bottom of page