top of page

za 22 okt

|

't Grom

Workshop Botanisch Tekenen (2daags) - Pompoenen in grafiet

Verbluffend detail en levensechte kleuren. De botanische kunstenaars van nu zetten een eeuwenoude traditie verder. Ze combineren onderzoek en observatie met creativiteit in compositie en beeldtaal. De afgelopen jaren is deze stiel sterk in opkomst omwille van het plezier en de ontspanning.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Botanisch Tekenen (2daags) - Pompoenen in grafiet
Workshop Botanisch Tekenen (2daags) - Pompoenen in grafiet

Tijd en locatie

22 okt 2022, 13:30 – 29 okt 2022, 17:30

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Pompoen in grafiet

Met Halloween voor de deur is de keuze om sierpompoenen te tekenen vlug gemaakt. Met hun prachtige, grillige vormen zijn ze uitstekende onderwerpen om aan de slag te gaan met grafiet. Tijdens de eerste les maak je een duidelijke contourtekening. Je probeert de sierpompoen zo realistisch mogelijk te tekenen met oog voor alle kleine details. Tijdens de tweede les brengen we de schaduw aan. Iedereen, zowel beginner als gevorderde kan deelnemen aan deze workshop.

Materialen mee te brengen door de cursist: 

 • wit, glas tekenpapier
 • potloden (2H, HB en 3B)
 • kneedgom en gewone gom
 • scherper
 • passer

Extra extra

Deelnemers ontvangen na hun inschrijving en betaling een coupon die online ingeruild kan worden voor een eenmalig bezoek aan het museum met gratis audiogids twv €7. Als extraatje krijgen ze bovendien een herdruk mee van een originele poster van het gerenommeerde Franse zadenhuis Andrieux-Vilmorin twv €25.

Wist je dat...

Bijna 500 jaar oud is het Cruydeboeck van Mechelaar Rembert Dodoens. Maar het zou nooit zo'n succes zijn geweest zonder de botanische kunst van ene Pieter Van der Borcht!

Dodoens zag zijn Cruydeboeck niet alleen als een wetenschappelijk  werk, maar ook als een echt handboek. Daarom werd het versierd met  prachtige tekeningen van die andere Mechelaar Pieter Van der Borcht de  oude. Van der Borcht is nu bijna onbekend maar hij was een pionier in  veel zaken. Zo ook in het wetenschappelijk weergeven van planten voor oa Dodoens en Clusius.

't Grom en de Vereniging van Botanische Kunstenaars België brengen  ode aan zijn erfenis en doen het oude ambacht herleven. Tijdens  verschillende workshops doorheen het jaar dagen we je uit om ongeacht je  ervaring in de wondere wereld te duiken van kruiden, fruit, bloemen en  insecten.

Tickets

 • Workshop Botanisch Tekenen okt

  Pompoenen in grafiet Met Halloween voor de deur is de keuze om sierpompoenen te tekenen vlug gemaakt. Met hun prachtige, grillige vormen zijn ze uitstekende onderwerpen om aan de slag te gaan met grafiet. Tijdens de eerste les maak je een duidelijke contourtekening. Je probeert de sierpompoen zo realistisch mogelijk te tekenen met oog voor alle kleine details. Tijdens de tweede les brengen we de schaduw aan. Iedereen, zowel beginner als gevorderde kan deelnemen aan deze workshop.

  € 123,00
  +€ 3,08 servicekosten
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page