top of page

za 19 nov

|

't Grom

Workshop Botanisch Tekenen (2daags) - Kerstkaart: mini-aquarellen

Verbluffend detail en levensechte kleuren. De botanische kunstenaars van nu zetten een eeuwenoude traditie verder. Ze combineren onderzoek en observatie met creativiteit in compositie en beeldtaal. De afgelopen jaren is deze stiel sterk in opkomst omwille van het plezier en de ontspanning.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Botanisch Tekenen (2daags) - Kerstkaart: mini-aquarellen
Workshop Botanisch Tekenen (2daags) - Kerstkaart: mini-aquarellen

Tijd en locatie

19 nov 2022, 09:00 – 26 nov 2022, 13:00

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Over het evenement

Wist je dat...

Bijna 500 jaar oud is het Cruydeboeck van Mechelaar Rembert Dodoens. Maar het zou nooit zo'n succes zijn geweest zonder de botanische kunst van ene Pieter Van der Borcht!

Dodoens zag zijn Cruydeboeck niet alleen als een wetenschappelijk werk, maar ook als een echt handboek. Daarom werd het versierd met prachtige tekeningen van die andere Mechelaar Pieter Van der Borcht de oude. Van der Borcht is nu bijna onbekend maar hij was een pionier in veel zaken. Zo ook in het wetenschappelijk weergeven van planten voor oa Dodoens en Clusius.

't Grom en de Vereniging van Botanische Kunstenaars België brengen ode aan zijn erfenis en doen het oude ambacht herleven. Tijdens verschillende workshops doorheen het jaar dagen we je uit om ongeacht je ervaring in de wondere wereld te duiken van kruiden, fruit, bloemen en insecten.

Tickets

  • Workshop Botanisch Tekenen okt

    € 123,00
    +€ 3,08 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page