workshop & boekvoorstelling - kimchi met Mokja!
zo 18 okt
|'t Grom
Ae Jin Huys vertelt in haar boek en tijdens deze workshop over de basics van kimchi en de Koreaanse keuken. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.


Tijd en locatie
18 okt 2020, 15:00 – 18:00
't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium
Gasten
Over het evenement
Na een introductie en een demonstratie ga je zelf aan de slag en bereid je zelf kimchi (gefermenteerde groenten). Daarna mag je aanschuiven aan een Koreaanse tafel (vegetarisch). Bovendien krijg je een pot kimchi mee naar huis (breng zelf een potje mee).
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken.
Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren. Er is een overvloed aan variëteiten op kimchi. De regio, het klimaat en het seizoen dragen allemaal bij aan de variëteit. En elke familie heeft zijn eigen recept.
Kimchi bevat heel veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora, een betere spijsvertering en gewichtscontrole. Het behoort samen met olijfolie, soja, yoghurt en linzen tot de vijf gezondste voedingsstoffen ter wereld. De opvallende gezondheid en ouderdom van de Koreaanse bevolking worden aan de gunstige effecten van kimchi toegeschreven.
Ae Jin kookte voorjaar 2019 voor…
Tickets
workshop & boekvoorstelling Mo
€ 65,00
+€ 1,63 servicekosten ticket
Verkoop geëindigd op