top of page

zo 18 okt

|

't Grom

workshop & boekvoorstelling - kimchi met Mokja!

Ae Jin Huys vertelt in haar boek en tijdens deze workshop over de basics van kimchi en de Koreaanse keuken. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.

Inschrijvingen zijn afgesloten
Zie onze andere events
workshop & boekvoorstelling - kimchi met Mokja!
workshop & boekvoorstelling - kimchi met Mokja!

Tijd en locatie

18 okt 2020, 15:00 – 18:00

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Na  een introductie en een demonstratie ga je zelf aan de slag en bereid   je zelf kimchi (gefermenteerde groenten). Daarna mag je aanschuiven aan   een Koreaanse tafel (vegetarisch). Bovendien krijg je een pot kimchi  mee naar huis (breng zelf een potje mee).

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken.

Het  woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om  groenten te  fermenteren. Er is een overvloed aan variëteiten op kimchi.  De regio,  het klimaat en het seizoen dragen allemaal bij aan de  variëteit. En elke  familie heeft zijn eigen recept.

Kimchi bevat heel veel vitaminen,  vezels en probiotica die zorgen  voor een gezondere darmflora, een betere  spijsvertering en  gewichtscontrole. Het behoort samen met  olijfolie, soja, yoghurt en  linzen tot de vijf gezondste voedingsstoffen  ter wereld. De opvallende  gezondheid en ouderdom van de Koreaanse  bevolking worden aan de  gunstige effecten van kimchi toegeschreven.

Ae Jin kookte voorjaar 2019 voor koning Filip en koningin Mathilde  tijdens hun missie in Zuid-Korea. Met haar cateringbedrijf Mokja  serveert ze de Koreaanse keuken over heel Vlaanderen. Intussen schreef  ze een kookboek en is ze te gast bij 't Grom.

Je kan deze dag een gesigneerd exemplaar van Ae Jin' s boek 'KIMCHI  gezond koken met gefermenteerde groenten' kopen. 

Prijs is 25,99€. Lees  meer over het verhaal Ae Jin en kimchi in dit artikel van Weekend Knack.

MOKJA! 먹자! LET’S EAT! Noem het gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken. Meer info via www.mokja.be.

Tickets

  • workshop & boekvoorstelling Mo

    € 65,00
    +€ 1,63 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page