top of page

zo 12 sep

|

't Grom

Open Monumentendag - Hof der curiositeiten

Een monument in verval, een collectie zonder haven. Afbladderende muren en spullen die niemand wil. Wat zijn ze waard? 't Grom vroeg aan Peter Simon en Wouter Vanderstede om waarde te ontdekken in de verlaten Midzeelhoeve én in vergeten museumstukken.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Open Monumentendag - Hof der curiositeiten
Open Monumentendag - Hof der curiositeiten

Tijd en locatie

12 sep 2021, 10:00 – 17:00

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Een monument in verval, een collectie zonder haven. Afbladderende muren  en spullen die niemand wil. Wat zijn ze waard?  't Grom vroeg aan Peter Simon en Wouter Vanderstede om waarde te  ontdekken in de verlaten Midzeelhoeve én in vergeten museumstukken. 

De  twee Mechelse kunstenaars zijn gekend voor hun levensgrote, chaotische  bricolages waartussen je kan wandelen en tegelijkertijd microscopisch  kleine werelden ontdekken. Waar anderen een oud pand zien en oude rommel, zien zij een enorm  potentiëel. Beiden worden intens gelukkig van een goudverroeste buis,  een dooraderde rode kool, verwrongen matrasijzer of een vreemd gedraaide  boomvrucht. Ze combineren ooit-levende en her-levende dingen met  elkaar, in een fragiel evenwicht. ​

De collectie van het ’t Grom bleek een onuitputtelijke bron van unieke  werktuigen en objecten die allerlei verhalen oproepen. Objecten waarvan  het museum zich eigenlijk afvraagt of ze nog relevant zijn. Zijn ze nog  iets waard? Of maken ze ons rijker dan gedacht? Hoe kijk jij ernaar? 

Met deze oogst aan voorwerpen bouwden ze installaties in Midzeelhoeve  2. Ook in de levende museumtuin  gingen ze op zoek naar spannende organische vormen. Alle voorwerpen  vinden een onverwachte plaats in de vreemde werelden die in de  installaties worden opgeroepen en die oud en jong uitnodigen om zelf  verhalen te maken. Onder de noemer 'Hof der curiositeiten' nodigen ze je uit om de hoeve en de collectie van 't Grom met heel andere ogen te bekijken.

Tickets

  • OMD - Hof der Curiositeiten

    dit ticket is niet geldig voor een museumbezoek, hiervoor koopt u een ander ticket aan €5

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page