top of page

zo 02 okt

|

't Grom

Masterclass - ambachtelijk desembrood in de houtoven

Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Masterclass - ambachtelijk desembrood in de houtoven
Masterclass - ambachtelijk desembrood in de houtoven

Datum & Plaats

02 okt 2022 08:30 – 13:30

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Deelnemers

Over het event

Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C. 't Grom bundelt de krachten hiervoor met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout. Marc houdt ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoed rassen net als ’t Grom. Smaak staat voorop.

En dit mag u verwachten. Je wordt verwelkomd met koffie, thee en koekjes. De bakker & stoker vertellen je over de verschillende onderdelen en werktuigen in het bakhuis. Ook de stooktechniek komt aan bod.

Aan de kneedtafel is er plaats voor 6 personen. We starten met een stukje theorie over de grondstoffen. Brood maken is chemie, fysica, biologie en rekenen. We spelen met tijden en temperaturen en maken van eenvoudige ingrediënten een goed ontwikkeld deeg. Pas dan bakken we er een lekker brood van. Met de handen in het deeg, oefenen we onze motoriek. Ervaar hoe het deeg zich ontwikkelt onder uw handen. Smaak met de handen gemaakt.

De workshop eindigt aan tafel, we snijden het versgebakken desembrood en praten na bij een heerlijke broodmaaltijd. U gaat naar huis met uw zelf gebakken brood én de goesting om thuis af en toe eens brood te bakken.

Gelieve een kookschort mee te brengen om uw kledij te beschermen.

Opgelet: deze masterclass is niet geschikt voor kinderen.

Deze groepsworkshop gaat enkel door indien er minstens 3 deelnemers zijn.

Deelname kost €60 per persoon, inclusief koffie/thee, 1 hoevebrood en een bezoek aan het museum.

Extra extra

Deelnemers ontvangen na hun inschrijving en betaling een coupon die online ingeruild kan worden voor een eenmalig bezoek aan het museum met gratis audiogids twv €7. Als extraatje krijgen ze bovendien een herdruk mee van een originele poster van het gerenommeerde Franse zadenhuis Andrieux-Vilmorin twv €25.

Tickets

  • Desemcursus

    Inclusief bezoek aan het museum.

    € 60,00
    +€ 1,50 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit event

bottom of page