Masterclass - ambachtelijk desembrood in de houtoven
zo 04 sep
|'t Grom
Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C.
Tijd en locatie
04 sep 2022, 08:30 – 13:30 CEST
't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium
Gasten
Over het evenement
Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C. 't Grom bundelt de krachten hiervoor met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout. Marc houdt ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoed rassen net als ’t Grom. Smaak staat voorop.
En dit mag u verwachten. Je wordt verwelkomd met koffie, thee en koekjes. De bakker & stoker vertellen je over de verschillende onderdelen en werktuigen in het bakhuis. Ook de stooktechniek komt aan bod.
Aan de kneedtafel is er plaats voor 6 personen. We starten met een stukje theorie over de grondstoffen. Brood maken is chemie, fysica, biologie en rekenen. We spelen met tijden en temperaturen en maken van eenvoudige ingrediënten een goed ontwikkeld deeg. Pas dan bakken we er een lekker brood van. Met de handen in het deeg, oefenen we onze motoriek. Ervaar hoe het deeg zich ontwikkelt onder uw handen. Smaak met de handen gemaakt.
De workshop eindigt aan tafel, we snijden het versgebakken desembrood en praten na bij een heerlijke broodmaaltijd. U gaat naar huis met uw zelf gebakken brood én de goesting om thuis af en toe eens brood te bakken.
Gelieve een kookschort mee te brengen om uw kledij te beschermen.
Opgelet: deze masterclass is niet geschikt voor kinderen.
Deze groepsworkshop gaat enkel door indien er minstens 3 deelnemers zijn.
Deelname kost €60 per persoon, inclusief koffie/thee, 1 hoevebrood en een bezoek aan het museum.
Tickets
Desemcursus
Inclusief bezoek aan het museum.
€ 60,00+€ 1,50 servicekostenUitverkocht
Dit evenement is uitverkocht