Masterclass - ambachtelijk desembrood in de houtoven
zo 01 jun
|'t Grom
Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C.
Tijd en locatie
01 jun 2025, 08:30 – 13:30
't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium
Over het evenement
Op het museumplein van 't Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en de oven met hout warm gestookt, tot bijna 300°C. 't Grom bundelt de krachten hiervoor met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout. Marc houdt ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoed rassen net als ’t Grom. Smaak staat voorop.
Deze masterclass wordt op 5 verschillende data gegeven in 2025. Kies onderaan de datum die het best past in jouw agenda.
Op het programma:
Dit seizoen schakelen we een versnelling hoger naar ‘Natural Baking’. Deeg maken van zuivere, onbezoedelde, zelf geteelde origin granen waaronder: Paarse Tarwe, biologisch geteeld in Pajottenland, biologisch Lichtkornrogge en Timilia, een tweekoorn, beide gewassen geteeld door Milagro Biolandbouwers in Aartselaar en Spelt, een raszuivere mélange van Roter Tirol, Ebner Rotkorn en Oberkulmer, geteeld door bioboerderij Vandersmissen.
Naast deeg…
Tickets
Zondag 1 juni
Dit ticket geeft je toegang tot de masterclass "Ambachtelijk desembrood" Inclusief bezoek aan het museum twv €7.
€ 85,00+€ 2,13 servicekosten
Totaal
€ 0,00