top of page

za 09 mrt

|

Gent

Kiemkracht - Food Futures Festival

Zak van 7 tot 9 maart af naar de Gentse 404 (De Vooruit) voor Kiemkracht - Food Futures Festival, hét Vlaamse festival voor agro-ecologie! Ook 't Grom is er aanwezig met de voorstelling en bespreking van onze gloednieuwe docu over teeltselectie. En dat op de openingsdag zaterdag 7 maart om 10u30.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kiemkracht - Food Futures Festival
Kiemkracht - Food Futures Festival

Tijd en locatie

09 mrt 2024, 10:30 – 12:00

Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent, België

Over het evenement

Zak van 7 tot 9 maart af naar de Gentse 404 (De Vooruit) voor Kiemkracht - Food Futures Festival, hét Vlaamse festival voor agro-ecologie! Ook 't Grom is er aanwezig met de voorstelling en bespreking van onze gloednieuwe docu over teeltselectie. En dat op de feestelijke slotdag zaterdag 9 maart om 10u30.

Brussels Grondwitloof & zaden van eigen kweek (docu's)

 Twee docu's + nabespreking met Greet Lambrecht van Vitale Rassen en Maarten Jacobs van ’t Grom 

Docu 'Brussels grondwitloof en zaden van eigen teelt' 

Een documentaire van een twintigtal minuten toont de teeltcyclus van  Brussels Grondwitloof. Het Brussels Grondwitloof is een bijzonder  voorbeeld als het gaat over teeltselectie: de selectie en zadenteelt is  er niet zomaar een bijkomstigheid. Het is een essentieel onderdeel en  zelfs een vereiste voor telers om van Brussels Grondwitloof te kunnen  spreken en het label van Beschermde Geografische Aanduiding te  gebruiken.

Docu 'Teeltselectie, een vak apart' 

In de docu ‘Teeltselectie’ maak je kennis met het vakmanschap van  teeltselectie en zadenteelt. Beslissen welke planten of groenten  geschikt zijn voor zaadteelt en welke criteria nagestreefd moeten  worden, is een vak apart. Dat leer je enkel door ervaring. Door gebruik  te maken van alle zintuigen en het hele jaar rond de plant te  observeren.

Deel dit evenement

bottom of page