top of page

za 02 sep

|

't Grom

jaarcursus Doe de Dodoens 2023-2024 voor kruidige doe-het-zelvers

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
jaarcursus Doe de Dodoens 2023-2024 voor kruidige doe-het-zelvers
jaarcursus Doe de Dodoens 2023-2024 voor kruidige doe-het-zelvers

Tijd en locatie

02 sep 2023, 10:00 – 12:30

't Grom, Midzelen 25a, Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

ism de Vlaamse Herboristen Vereniging

- klik hier voor de lessenrooster 2023-2024

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding.  Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis.

Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na een jaar opleiding ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen kruidentuintje om die speciale zalf of shampoo te maken en verbaas je omgeving. Of kruid je keuken en ineens ook je gezondheid, twee vliegen in een klap.

Vijf ervaren docenten van de Vlaamse Herboristen Vereniging stelden deze cursus samen. De docenten zijn Maurice Godefridi, Ann de Belder, Karin Van Loenhout, Dirk Engelen, Martine Ongena.

Een extra meerwaarde voor deze cursus is de toplocatie. De tuinen van ’t Grom zijn rijkelijk voorzien van allerlei bekende en minder bekende planten en kruiden. Rond het kookeiland gaan we in groep aan de slag. En ons lokaal ‘De Veiling’ is voorzien van alle professionele infrastructuur.

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 35 sessies en omvat volgende 7 vakken:

plantkunde, kruideninhoudstoffen, kruidenleer, productkennis & wetgeving, tuinpraktijk, en heilzame, huishoudelijke en culinaire kruidenbereidingen. Voorkennis van kruiden en planten is niet nodig.

Er zijn 22 lessen theorie (10u-12u30) en 13 lessen praktijk (10u-13u00) die elkaar regelmatig afwisselen. Zo houden we het boeiend en gevarieerd. De lessen gaan steeds door op zaterdagvoormiddag. Niet tijdens schoolvakanties (tenzij eventuele inhaallessen).

Deelname kost €440 (inclusief cursusbladen, exclusief administratiekosten). De inschrijving is definitief na overschrijving van het lesgeld. Bij vroegtijdige stopzetting van de opleiding wordt het lesgeld niet terugbetaald.

Wat maakt onze cursus nu zo boeiend?

- prachtige leerrijke tuinen ter beschikking

- theorie en praktijk gaan hand in hand 

- ervaren docenten

- uitgeprinte cursus

- voor iedereen

Tickets

 • DDD 23-24 - E A R L Y B I R D

  Hiermee kan u zich alvast aanmelden voor de cursus Doe De Dodoens 2023-2024. Vroege vogels worden als eerste op de hoogte gebracht wanneer de effectieve inschrijvingen starten en de lessenrooster en deelnameprijs bekend is.

  € 0,00
  Uitverkocht
 • DDD 23-24 - jaarcursus

  € 444,00
  +€ 11,10 servicekosten
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page