top of page

za 09 jan.

|

't Grom

jaarcursus Doe de Dodoens 2021 - voor kruidige doe-het-zelvers

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding. Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
jaarcursus Doe de Dodoens 2021 - voor kruidige doe-het-zelvers

Datum & Plaats

09 jan. 2021 10:00 – 13:00

't Grom, Midzelen 25a, Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Over het event

ism de Vlaamse Herboristen Vereniging

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding.  Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis.

Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na een jaar opleiding ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen kruidentuintje om die speciale zalf of shampoo te maken en verbaas je omgeving. Of kruid je keuken en ineens ook je gezondheid, twee vliegen in een klap.

Vijf ervaren docenten van de Vlaamse Herboristen Vereniging stelden deze cursus samen. De docenten zijn Maurice Godefridi, Veerle De Vos, Karin Van Loenhout, Dirk Engelen, Martine Ongena.

Een extra meerwaarde voor deze cursus is de toplocatie. De tuinen van ’t Grom zijn rijkelijk voorzien van allerlei bekende en minder bekende planten en kruiden. Rond het kookeiland gaan we in groep aan de slag. En ons lokaal ‘De Veiling’ is voorzien van alle professionele infrastructuur.

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 35 sessies en omvat volgende 7 vakken:

plantkunde, kruideninhoudstoffen, kruidenleer, productkennis & wetgeving, tuinpraktijk, en heilzame, huishoudelijke en culinaire kruidenbereidingen. Voorkennis van kruiden en planten is niet nodig.

Er zijn 22 lessen theorie (10u-12u30) en 13 lessen praktijk (10u-30u00) die elkaar regelmatig afwisselen. Zo houden we het boeiend en gevarieerd.

De voorlopige lessenrooster is hier na te lezen.

Deelname kost €440 inclusief cursusbladen. De inschrijving is definitief na overschrijving van het lesgeld. Bij stopzetting van de opleiding wordt het lesgeld niet terugbetaald.

PS: na afloop van de cursus wordt iedereen uitgenodigd om lid te worden van de Herbadoeners. Dit is een gesloten club van uitsluitend ex-cursisten die onder de vleugels van 't Grom zich in hun vrije tijd willen blijven verbeteren en verdiepen in de kruidenwereld. Geregeld komen ze bijeen om aan het kookeiland van 't Grom te experimenteren of maken ze uitstapjes naar andere interessante locaties. Tijdens publieksactiviteiten van 't Grom richten ze al eens een standje in en tonen ze hun creaties aan de bezoekers.

Wat maakt onze cursus nu zo boeiend?

- prachtige leerrijke tuinen ter beschikking

- theorie en praktijk gaan hand in hand 

- ervaren docenten

- uitgeprinte cursus

- voor iedereen

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • jaarcursus Doe de Dodoens

  € 440,00

  +€ 11,00 servicekosten

  € 440,00

  +€ 11,00 servicekosten

  0

  € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit event

bottom of page