top of page

vr 20 sep

|

'tGrom

Herfstreeks eetbare wilde planten

Drie sessies van drie uur op 20 sept, 18 okt en 8 nov van 10u00-13u00 met Angélique van WILDPLUK

Herfstreeks eetbare wilde planten
Herfstreeks eetbare wilde planten

Tijd en locatie

20 sep 2024, 10:00 – 08 nov 2024, 13:00

'tGrom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Altijd al willen weten welke planten eetbaar zijn in jouw omgeving? Benieuwd naar de medicinale kracht van het onkruid? Wens tot meer zekerheid over het herkennen van planten? Ga met me mee en ontdek het allemaal tijdens deze seizoensreeks. 

Wildpluk Geluk

Jij krijgt maar liefst 9 uur wildplukplezier, verspreid over september, oktober en november. In kleine groep kom je één keer per maand samen van 10u tot 13u en duik je mee de wilde tuin in van ’t Grom. De sessies verlopen organisch met voldoende ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. De focus ligt op het herkennen van de plant en het eetbare aspect, aangevuld met medicinale kennis.  Je leert veilig en respectvol plukken, wat de wetgeving zegt en hoe je eetbare van giftige planten kan onderscheiden. Tijdens deze reeks zetten we in op herhaling en het integreren van de wilde kennis, zodat je je gesterkt voelt in het herkennen en gebruiken van wilde planten. Angélique is -naast wildplukexperte- ook herboriste en yogadocente, wat deze reeks tot een interessante totaalbeleving maakt.

Herfstreeks 

Drie sessies op vrijdag 20 sept, 18 okt en 8 nov van 10u00-13u00.

De natuur evolueert langzaam maar zeker richting het kleurrijkste seizoen en wij evolueren -uiteraard- mee. Tijd om onze innerlijke wereld meer te voeden. Om terug te blikken op afgelopen maanden, onze ervaringen en bijhorende lessen.  Time to go in. .   Wildplukwise zijn er nog heel wat interessante planten in bloei; guldenroede, kattenstaart, boerenwormkruid, teunisbloem en duizendblad.  Ondertussen verschijnen hier en daar tweede generaties van ‘lenteplantjes’ zoals vogemuur en look-zonder-look. We herkennen eetbare zaden die onze stoofpotjes komende maanden van wat wilde smaken zullen voorzien, denk maar aan die van de brandnetel, berenklauw en wilde peen. Genoeg te ontdekken tijdens deze drie maanden.

Meer info over wildpluk en -activiteiten op www.wildpluk.com

Tickets

  • Wildpluk van eetbare planten

    Verkoop eindigt op: 22 sep, 17:05

    Herfstreeks eetbare wilde planten met Angélique WILDPLUK expert. Vrijdag 10u00-13u00 op 20 sept - 18 okt - 8 nov

    € 119,00
    +€ 2,98 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page