top of page

za 10 okt

|

't Grom

Gezonde landbouw, vroeger en nu - met Wervel & Seppe Nobels

‘t GROM en Wervel nodigen jullie uit voor deze dag waarbij je ons landbouwerfgoed leert kennen en de moderne agro-ecologie. Volg de rondleiding van het museum, ontdek het verhaal van pioniers die via hun landbouw de natuur herstellen. Lunchen doen we 's middags met chefkok Seppe Nobels. Veggie!

Inschrijvingen zijn afgesloten
Zie onze andere events
Gezonde landbouw, vroeger en nu - met Wervel & Seppe Nobels
Gezonde landbouw, vroeger en nu - met Wervel & Seppe Nobels

Tijd en locatie

10 okt 2020, 10:00 – 16:00

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

€30/deelnemer

Onthaal (10u00)

met welkomsttafel (koffie, thee, water, Kempische galetten)

Rondleiding ‘t GROM (10u30-12u)

Onze gids vertelt je tijdens de rondleiding meer over de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie van groenten door de jaren heen. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod.

Buiten valt er ook heel wat te beleven. In de prachtige tuinen kan je de typische serres uit de streek, de 'beddencultuur', enkele historische tuinen, een insectenhotel, een bijenhal,... bekijken. De gids vertelt je meer over de architectuur van en het leven op de twee 18de eeuwse Midzeelhoeves.

Veggie Lunch met LEF  (12u-13u30)

chefkok: Seppe Nobels, Graanmarkt 13

De ideale chefkok voor deze dag. Voor Seppe Nobels horen groenten horen thuis in volle grond. Bij groenten streeft hij na wat ook in onze maatschappij leeft: veel diversiteit door elkaar, geen monocultuur. Geplant en geteeld met water en zonlicht, zonder enige vorm van pesticide, geoogst door de hand van een boer of chef, op het ritme van de natuur. Seppe wil alleen nog naar de natuur luisteren, niet omgekeerd. Dat deze lunch alleen de moeite waard zal zijn om in te schrijven, is geen verrassing.

The convenient truth: voedsel dat het klimaat afkoelt, is gezonder (13u30-15u30)

spreker: Jeroen Watté, agro-ecoloog Wervel vzw

Over de ongemakkelijke waarheid van de klimaatopwarming maakte Al Gore de gelijknamige milieudocumentaire. Maar er is ook een bijzondere hoopvolle wijsheid die we als samenleving nog veel te weinig inzien.

Overal ter wereld werken pioniers hard aan een landbouw gestoeld op agro-ecologische principes. Die is in staat het klimaat af te koelen, de natuur en biodiversiteit te herstellen, het inkomen van boeren te verbeteren, en voeding te voorzien die gezonder is. Moeten we anders kijken naar koeien en bomen? Wervel neemt je mee op het hoopvolle pad van herwaardering van het bodemleven, en hoe dat onlosmakelijk verbonden blijkt met onze eigen gezondheid.

Het  project Roem & Glorie kwam en komt tot stand met de steun van de  dienst landbouw en platteland van de provincie Antwerpen.

Tickets

  • Gezonde landbouw vroeger en nu

    € 30,00
    +€ 0,75 servicekosten
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page