top of page

di 21 jul

|

't Grom

Expo 'het museum van de toekomst'

Studenten Thomas More bedenken 't Grom van de toekomst. De hele zomer lang loopt er in het Mechelse Groentemuseum een expo met innovatieve en interactieve suggesties voor de toekomst van 't Grom. Die werden ontworpen door dertig studenten Space and Service Design.

Inschrijvingen zijn afgesloten
Zie onze andere events
Expo 'het museum van de toekomst'
Expo 'het museum van de toekomst'

Tijd en locatie

21 jul 2020, 10:00 – 22 sep 2020, 16:00

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

'Het  museum van de groentestreek, 't Grom, wil zich na dertien jaar   heruitvinden', verduidelijkt Maarten Jacobs, directeur-conservator. 'We   daagden de opleidingen Space  and Service Design en Interieurvormgeving van   de Thomas More-hogeschool uit om de erfgoedsite van de  Midzelen, waar   het museum zich bevindt, compleet te herdenken. We gaven   hun postgraduaats-en bachelorstudenten carte blanche om alle ideeën de   vrije loop te laten.'Ook onderzoekers en studenten Toerisme en   Recreatiemanagement en Lerarenopleiding participeerden aan het   onderzoeksproces om deze ontwerpvraag te beantwoorden: 'Herbekijk,   reorganiseer, herontwerp de bestaande ruimtes, objecten, meubilair en   communicatietools en de diensten (functies, ervaringen en interacties)   zodat het museum een nationaal centrum kan worden rond groenten en   gezond leven!'

Negen maanden lang  werkten 22 studenten uit Interieurvormgeving en acht  studenten uit het   internationale postgraduaat Space and Service Design aan die opdracht  en  bedachten nieuwe en meer interactieve museumbelevingen waarbij de   kracht en het belang van het erfgoed en de lokale (duurzame)   groenteteelt extra in de verf is gezet. Aan fijne en relevante ideeën   geen gebrek: een infopunt om te voet of per fiets de streek te   verkennen, een kinderlaboratorium om te experimenteren met groenten,   MICE (meeting-incentive-conference-event) ruimtes voor de (lokale)   ondernemers, workshopruimtes voor koks en hobbykoks om kennis te maken   en te experimenteren met de lokale oogst, logeren in de authentieke   kamers op de museumsite, kamperen op de museumsite tussen de oogst,   ... Met bovendien extra aandacht voor toegankelijkheid voor alle   doelgroepen.

'We vielen we van de ene verbazing in de andere',  benadrukt Maarten  Jacobs. "Vernieuwende voorstellen en kritische  bedenkingen volgden  elkaar in sneltempo op. Na de eindjury op 30 juni  2020 van al hun  projecten openen we een gratis tentoonstelling met alle   ontwerpvoorstellen van de  studenten van Thomas More in de  expogangen en  buiten op het terrein. Zo kunnen alle stakeholders,  bezoekers en  vrijwilligers hun mening geven over de toekomst van ons  veelstemmig  museum.''Ook voor ons was het een verrijkende ervaring',   aldus Space and Service Design-docent Nansi Van Geetsom.

Covid-19 gooide  flink wat roet in het eten maar we leerden allemaal  buigzaam te zijn,  iedereen werkte dapper (en online) verder en bleef  gemotiveerd  participeren, bedenken en oplossen.

Praktisch

De ontwerpen van  de studenten van Thomas More zullen van 1 juli tot  en met 22  september tentoongesteld worden ('t Grom is open  di t.e.m vrijdag van 10  tot 16u en op zondag van 13u tot 17u - maandag  en zaterdag  gesloten).

Online zijn alle voorstellen te bekijken op  www.ideamechelen.be/opleidingen/postgraduate-space-service-design.

Tickets

  • Expo Thomas More

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page