top of page

zo 03 sep

|

'tGrom

Cyanotype kunstprints - workshop

Blauwdrukken of cyanotype is de oudste manier van fotografie. Je werkt met lichtgevoelig papier en met behulp van schaduw en zonlicht ontstaan er spannende creaties in blauw en wit. Je gaat aan de slag met vormgeven, belichten en ontwikkelen op de meest oorspronkelijke manier.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Cyanotype kunstprints - workshop
Cyanotype kunstprints - workshop

Tijd en locatie

03 sep 2023, 13:30 – 16:30

'tGrom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Blauwdrukken of cyanotype is de oudste manier van fotografie. De Engelse botanicus Anna Atkins (1799-1871) was de eerste fotograaf die hiermee veelvuldig aan de slag ging, wat haar ineens ook de eerste vrouwelijke fotograaf uit de geschiedenis maakte. Ze legde een hele wereld van varens, algen en grassen op deze gevoelige blauwe plaat.

Je werkt met planten, natuurlijke voorwerpen en materiaal dat je vindt op het domein van ‘tGrom. De natuur geeft inspiratie. Alle resultaten zijn verrassend en bijzonder, maar nog belangrijker is het proces van experimenteren, verwondering en creativiteit.

Creëer je eigen ontwerp en maak diverse prints met Kristel van Heartbeat. Een ontspannen samenzijn waarbij je in groep iets bijzonders beleeft met veel plaats voor je eigen artistieke vrijheid. Een avontuurlijke manier om mensen, kunst en natuur te verbinden.

Heartbeat volgt de seizoenen en past de workshops aan. Dit is de eerste zomerse kunstzinnige activiteit: Botanische kunstprints maken met zonlicht. Door samen kunst te beleven, ga je als groep op een verrassende manier met elkaar in gesprek. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Dit verruimt je blik en verhoogt de verbinding. 

Wat komt aan bod in de workshop: 

- Korte Geschiedenis van dit bijzondere proces 

- Zonneschijnmeter op ‘tGrom bezoeken 

- Zelf lichtgevoelig papier maken 

- Verzamelen van botanisch materiaal op het domein van ‘tGrom 

- Tijd voor het maken van meerdere experimenten en prints 

Je gaat naar huis met een serie collages. Na deze workshop heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan om hier zelf mee verder te kunnen. 

Bij regenweer passen we de activiteit aan! 

Het nodige materiaal is voorzien. Je draagt best kledij (schort) die vuil mag worden omdat we werken met producten die vlekken kunnen maken en er zal zeker en vast gemorst worden. 

Voor wie? Het is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar en er is geen ervaring vereist.

Tickets

  • Cyanotype kunstprints workshop

    Wat komt aan bod in de workshop: - Korte Geschiedenis van dit bijzondere proces - Zonneschijnmeter op ‘tGrom bezoeken - Zelf lichtgevoelig papier maken - Verzamelen van botanisch materiaal op het domein van ‘tGrom - Tijd voor het maken van meerdere experimenten en prints Je gaat naar huis met een serie collages. Na deze workshop heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan om hier zelf mee verder te kunnen. Bij regenweer passen we de activiteit aan!

    € 65,00
    +€ 1,63 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page