top of page

di 28 feb

|

'tGrom

Botanisch tekenen - beginner 1

Een unieke kans! Een langdurig traject voor botanisch tekenen. Je kan starten als absolute beginner zonder tekenervaring en doorstromen naar expert. *** VOLZET: indien je interesse hebt om de cursus in de toekomst te volgen, stuur een mailtje naar info@tgrom.be dan houden we je op de hoogte. ***

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Botanisch tekenen - beginner 1
Botanisch tekenen - beginner 1

Tijd en locatie

28 feb 2023, 19:00 – 23 mei 2023, 22:00

'tGrom, Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Botanisch tekenen van beginner tot expert

In samenwerking met Hilde Orye biedt het ’t Grom een langdurig leertraject voor botanisch tekenen aan. Je kan starten als absolute beginner zonder tekenervaring en doorstromen naar expert. Dit is uniek in België! Lessenreeksen bestaan uit 6 lessen en in elke reeks leer je verschillende teken- en aquareltechnieken. Hou je van de natuur en wil je planten op een realistische manier tekenen, dan is dit een unieke kans!

Beginners 1

Voor personen zonder enige ervaring of personen die hun tekentalenten willen opfrissen

We starten met de basis van botanisch tekenen: Hoe stel je je voorwerp op? Hoe bewaar je je levend materiaal het best? Hoe maak je een duidelijke contourtekening? Hoe leer je vormen zien en schetsen? Welke kenmerken van de plant neem je op in je tekening? Hoe bouw je een mooie, consistente schaduw op? Hoe meet je je voorwerp op? Hoe werk je met kalkpapier en de lichtbak?

Op het einde van deze reeks weet je hoe je een mooie contourtekening maakt als basis voor het tonale werk. Je leert een schaduwtekening maken met rijke tonaliteit.

lesdagen: 19u-22u dinsdag 28 februari - 14 en 28 maart - 25 april - 9 en 23 mei

Benodigde materialen:

- A3 schetsboek met wit, glad papier

- potloden (2H, HB, 2B en 5B), technisch vulpotlood (0.3 mm)

- Tombow monozero (gom), kneedgom, slijper en stukje fijn schuurpapier

Tickets

  • Botanisch tekenen - beginner 1

    In samenwerking met Hilde Orye biedt het ’t Grom een langdurig leertraject voor botanisch tekenen aan. Je kan starten als absolute beginner zonder tekenervaring en doorstromen naar expert. Dit is uniek in België!

    € 150,00
    +€ 3,75 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page