top of page

zo 04 jun

|

Sint-Katelijne-Waver

Botanical Art Day - demo

De leden van VBKB, Vereniging van Botanische Kunstenaars België, houden op zondag 4 juni de allereerste versie van Botanical Art Day Worldwide op 't Grom. Ze zijn hier dan ook kind aan huis. Tijdens deze open demo kan je hen aan het werk zien en beantwoorden ze met plezier al je vragen.

Botanical Art Day - demo
Botanical Art Day - demo

Tijd en locatie

04 jun 2023, 13:00 – 05 jun 2023, 16:00

Sint-Katelijne-Waver, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, België

Over het evenement

De leden van VBKB, Vereniging van Botanische Kunstenaars België, houden op zondag 4 juni de allereerste versie van Botanical Art Day Worldwide op 't Grom. Ze zijn hier dan ook kind aan huis.

Tijdens deze demo kan je hen aan het werk zien en beantwoorden ze graag al je vragen. In de expogangen kan je aansluitend de reproducties bewonderen van de botanische expo 'Abundant Future, cultivating diversity in garden farm and field' (2020) van de New York Botanical Garden.

Wie het voelt kriebelen om zelf aan de slag te gaan met deze prachtige kunststiel haast zich best om in te schrijven voor de volgende beginnerscursus in september 2023. Dit is een unieke cursus in België en een eerste stap om je te vervolmaken als botanisch kunstenaar.

In 2025 nemen 't Grom en de VBKB bovendien deel aan de internationale Botanical Art Worldwide met als thema 'Crop Diversity'. De gevorderde cursisten zullen dan samen een gloednieuwe tentoonstelling uitbouwen rond dit thema en de erfgoedgewassen uit de museumtuinen van 't Grom. Niet te missen!

PS: inschrijven voor de open demo is niet nodig. Wens je het museum te bezoeken dan koop je vooraf of ter plaatse je tickets.

Deel dit evenement

bottom of page