top of page

zo 27 mrt

|

't Grom

Basis wecken & inmaken (voorjaar) met Moeke Marleen

Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren inmaken en wecken!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Basis wecken & inmaken (voorjaar) met Moeke Marleen
Basis wecken & inmaken (voorjaar) met Moeke Marleen

Tijd en locatie

27 mrt 2022, 13:00 – 17:00

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren inmaken en wecken!

Heb je een moestuin en wil  je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes  genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar  weet je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken” of “steriliseren” moet beginnen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Ik leer je hoe je die met  veel liefde en zorg gekweekte groenten tot lekkere, voedzame maaltijden  verwerkt en hoe je ze correct kan bewaren. Je grootmoeder zal het graag  horen want “Wecken is Hip”! Ik leg je graag uit wat het weckproces juist inhoudt, hoe je van start gaat en wat de  belangrijkste “do’s & don’ts” zijn. In deze workshop gaan we tomaatjes verwerken tot een smeuïge passata.

Daarnaast toon ik  voorbeelden van eenvoudige, geweckte ingrediënten, zoals bv. patatjes,  worteltjes, boontjes,… voor een snelle portie gebakken patatjes bij de  lunch of gebraden kip; of een snelle “wortelstoemp”. Een geweldig plan B wanneer je eetplanning in het honderd loopt of om  het eens een avond wat gemakkelijker te hebben in de keuken!

En verder geef ik nog enkele  voorbeelden van gerechtjes die ingemaakt kunnen worden. Bij het inmaken  ligt de focus op zuur, zoet of olie voor de bewaring van je  ingrediënten.

Je gaat terug naar huis met  geweckte passata, een potje ingemaakte groenten of een chutney en een  handleiding “Wecken & inmaken”.

Wat breng je zelf mee? 

Een  keukenschort,  1 weckpot met rubber & klem van  max. 1L (of een grote draaidekselpot). Zorg dat je pot sowieso al  grondig is proper gemaakt!

Tickets

  • Basis wecken & inmaken

    € 65,00
    +€ 1,63 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page