top of page

zo 19 feb

|

't Grom

8e Zadenbeurs

Zondag 19 februari 2023 gooit ’t Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de achtste editie van haar zadenbeurs. Jawel, we zijn terug!

Inschrijvingen zijn afgesloten
Zie onze andere events
8e Zadenbeurs
8e Zadenbeurs

Tijd en locatie

19 feb 2023, 10:00 – 17:00 CET

't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Gasten

Over het evenement

Zondag 19 februari 2023 gooit ’t Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de achtste editie van zijn zadenbeurs. Jawel, we zijn terug!

Op het programma staan volgende standhouders met elk hun specialiteit, alles samen een prachtig divers assortiment. Hun aanbod vind je online, voor hun gouden raad en advies moet je op de beurs zijn.

 • Ecohoeve De Oude Kastanje (Herselt) - specialist in vergeten groenten, kruiden en kleinfruit; bijzonder assortiment uit alle windrichtingen, met name knol- en wortelgewassen uit Centraal en Zuid-Amerika
 • Silene (Mechelen) - bijzondere één- en tweejarige bloemen; zowel eetbare als ouderwetse uit de tuinen van onze grootouders
 • KWEEK (Gent) - kleinschalige biologische kwekerij voor selectie en vermeerdering van eetbare planten voor hobbytuiniers
 • Vitale Rassen (Heist-op-den-Berg) - voor en door biologische boeren en (moes)tuinders met een hart voor  zaadvaste, vitale groenterassen en de eigen zaadvermeerdering
 • Woudezel (Houthulst) - specialist in voedselbossen met verrassend aanbod aan meerjarige heesters en bomen voor permacultuur of in de tuin
 • Badskin's Garden (Bever) - de referentie in België voor tomaten, paprika’s en pepers in alle vormen, kleuren en smaken; pit, pittig, pittigst.

Lokale microbakkerij Serafine neemt intrek in het oude bakhuis en verkoopt er die dag (h)eerlijk authentiek desembrood. Vorig jaar vlogen de broden buiten, dus een waarschuwing, op is op.

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) is dit jaar onze 'special guest' met hun project MOES-tuin. In de Veilingzaal verzamelen ze doorlopend het erfgoed van de moestuin in alle vormen en kleuren. De perfecte moestuinbabbel dus. Deel verhalen en kennis uit jouw moestuin. In het kader van het MOES-tuinproject verzamelen we foto’s, documentatie, objecten, handelingen en tradities uit moestuinen. Van vroeger en nu. Hoe zagen moestuinen er vroeger uit? Wat deden mensen erin? Het valt niet altijd op, maar al te vaak zijn moestuinen te zien in oude familiefoto’s. En voor deze speurtocht hebben we jou nodig! 

Wat zoeken we? Moestuinen van vroeger tot nu. 

 • Foto’s met een blik op moestuinen in alle vormen en maten: kruiden in bakken, een moestuin bij een boerderij, een aardappelveldje tijdens de oorlog … 
 • De moestuin in volle glorie tijdens de zomer of verlaten tijdens de winter. 
 • De moestuin volledig in beeld of als achtergrond van een familieportret, communiefoto, familiefeest …
 • ...

Lien Vloeberghs van het CAG nodigt je van harte uit: "Moestuinen zijn eeuwenoud, maar ook onze toekomst. Het project ‘MOES-tuin’ verzamelt handelingen, tradities, rituelen en ervaringen uit moestuinen. Wat leeft in de handen, hoofden en harten van moestuiniers. Van vroeger en nu. Daarbij hebben we jouw hulp nodig! Breng tijdens de zadenbeurs iets mee wat voor jou belangrijk is in de moestuin. Gereedschap, een oude foto, moestuinboekje, kalender, teeltplan, zaden… Iets van jou of van je (groot)ouders. En vertel ons waarom en hoe jij tuiniert, wat jij samen met ons wil bewaren en delen voor toekomstige generaties. We luisteren naar je verhalen, scannen je foto of fotograferen je object. Je neemt alles meteen terug naar huis. We bedanken je graag met een drankje."

MOES-tuin is een project van CAG (Centrum Agrarische Geschiedenis), Erfgoedcellen Mechelen, CO7 en Haspengouw, ’t Grom, Huis van Alijn, Velt, Tuinhier, Landelijke Gilden en CERA; en gerealiseerd met steun van de Vlaamse overheid.

En in primeur presenteert het CAG tijdens de Zadenbeurs de allereerste vertoningen van hun gloednieuwe kortfilm genaamd ‘Focus Vakmanschap Teeltselectie’. Om 11u00, 13u00 en 16u00 speelt in première deze film over zaden telen in het kader van het project Focus Vakmanschap, door Alexander Kerkhof, CAG en ’t Grom. In de docu figureren Greet Lambrecht van Vitale Rassen, Marc Peeters van Vers en Gezond, en Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin. Afspraak in onze Veilingzaal, temidden de standhouders.

Tickets

 • 8e Zadenbeurs 2023

  € 7,00
  +€ 0,18 servicekosten
  Verkoop geëindigd op
 • 8e Zadenbeurs 2023 (-18 jaar)

  Kinderen en jongeren zijn de eigenaars van morgen. Zij hebben recht op een gratis inkomticket.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page