zo 27 feb. | 't Grom

7e Zadenbeurs

Zondag 27 februari 2022 gooit ’t Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de zevende editie van haar zadenbeurs. Jawel, we zijn terug!
7e Zadenbeurs

Datum & Plaats

27 feb. 2022 10:00 – 17:00 CET
't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Over het event

Zondag 27 februari 2022 gooit ’t Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de zevende editie van haar zadenbeurs. Jawel, we zijn terug!

En met een volledig Belgische line-up. De standhouders op de 7e Zadenbeurs komen allemaal uit eigen land en hebben allemaal hun eigen specialiteit. Het belooft een gevarieerde beurs te worden met voor iedereen wel wat te ontdekken.

Een overzicht van de standhouders:

Vitale Rassen is een VZW voor en door biologische boeren en  (moes)tuinders met een hart voor zaadvaste, vitale groenterassen en de  eigen zaadvermeerdering hiervan. Zij gaan voor kwalitatieve biologische  zaden en leggen de selectie terug in boerenhanden. Hun boeren-vermeerderaars komen uit de provincies Henegouwen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

KWEEK aka Heleen Calcoen kweekt kruiden en planten in een zelfgemaakte  koepelserre op het terrein van het gesloopte Ottenstadion in Gentbrugge.   Ze koos er bewust voor om planten te  kweken die geschikt zijn voor terrassen en stadstuintjes. Met haar planten  kan je op minischaal je eigen groenten en kruiden kweken. Van tomaten over klassieke keukenkruiden tot blauwe suikermaïs.

Badskin's Garden is een familiebedrijf, gerund door Anne Vanderroost uit het Vlaams-Brabantse Bever die een passie heeft voor het kweken en verkopen van tomaten- en paprikazaden en -planten. Ze heeft een groot netwerk van veredelings- en teeltcollega's waardoor ze moeilijk te vinden variëteiten over de hele wereld kan aanbieden. Van mild tot super hot! 

SILENE uit Mechelen is een kleinschalige kwekerij van bijzondere één- en  tweejarige planten met de klemtoon op een eigenzinnig, niet-alledaags  assortiment. Anne Adriaensen wil u bekoren met de pretentieloze charme van de  ouderwetse bloemen uit de tuinen van onze grootouders. Of ze helpt u bloembakken vullen op een creatieve manier met nieuwe en  ongewone planten uit alle delen van de wereld.

Ecohoeve  ‘Den Oude Kastanje’ uit Herselt in de Zuiderkempen is gespecialiseerd in het kweken van bijzondere en  vergeten groenten, kruiden en kleinfruit. Op een kleinschalige en  ecologisch verantwoorde manier kweken Maarten en Lotte minder courante groenten die  absoluut een plaats verdienen in je moestuin en op je bord. Ze zijn gespecialiseerd in zoet aardappelen en andere eetbare knol- en wortelgewassen.

De Woudezel, een uitzondering op de regel, brengt meerjarige planten naar de zadenbeurs. Naast planten- en bessenverkoop zet De Woudezel zich in op educatief, sociaal, spiritueel en ecologisch vlak. In het West-Vlaamse Houthulst legde Diderik Claerebout een voedselbos aan dat veelbezocht wordt. Hij adviseert hoe je eigen eetbare bostuin te starten.

De standhouders stelen de show op de 7e Zadenbeurs, maar ze krijgen ook nog ’s het gezelschap van een heuse ere-gast. De enige echte Mme Zsa Zsa stelt er haar nieuwste boek voor, ‘Zaaigoed’. Tuinieren met zo weinig mogelijk inspanning en zoveel mogelijk opbrengst, dat is de filosofie van Mme Zsazsa. Een jaar lang uit je moestuin kunnen eten en tóch voldoende tijd hebben om met een theetje en een boekje in de zon of de serre te zitten, het is geen utopie. In ‘Zaaigoed’ deelt Zsazsa haar zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring voor een vruchtbare moestuin. Haar boeken zijn te koop op de Zadenbeurs. Bovendien brengt ze enkele gastsprekers mee, vakmannen en – vrouwen die ze in de loop der jaren heeft leren kennen en waarderen.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • 7e Zadenbeurs 2022
  €5
  +€0.13 servicekosten
  €5
  +€0.13 servicekosten
  0
  €0
 • 7e Zadenbeurs 2022 (-13 jaar)
  €0
  €0
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit event