top of page

zo 18 sep

|

Proefstation voor de Groenteteelt

16 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij Proefstation voor de Groenteteelt

Tijdens je bezoek aan het Proefstation ontvangen kinderen een vrijkaart om tot 31/12/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 openden we namelijk onze deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei acties in en buiten het museum. 't Grom trakteert!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
16 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij Proefstation voor de Groenteteelt
16 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij Proefstation voor de Groenteteelt

Tijd en locatie

18 sep 2022, 11:00 – 18:00

Proefstation voor de Groenteteelt , Duffelsesteenweg 101, 2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgium

Over het evenement

Op zondag 18 september gaat Dag van de Landbouw opnieuw de boer op! 

Tijdens je bezoek aan het Proefstation voor de Groenteteelt ontvang kinderen bovendien een vrijkaart om tot 31/12/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op voorwaarde dat ze meedoen aan de tekenwedstrijd ter plaatse.

Op 16 september 2006 opende ons museum namelijk voor het eerst haar deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei grote en kleine acties in en buiten het museum. Zo willen we iets terugdoen voor onze partners in en van de Groentestreek. 't Grom trakteert!

Met  meer dan 50 jaar ervaring is het Proefstation voor de Groenteteelt  – gelegen nabij Mechelen, in het centrum van een van de belangrijkste  productieregio’s voor verse groenten in België – dé plek om meer te  weten te komen over het onderzoek rond groenten. De onderzoekers werken  er aan meer dan 60 projecten en vertalen hun waardevolle kennis naar de  praktijk, voor de landbouwers. Sommige projecten zijn lokaal, andere  Europees.

Op  de Dag van de Landbouw kom je er meer te weten over hoe de resultaten  van dit onderzoek de landbouwers ondersteunen om slimmer om te gaan met  water en energie. Je verneemt welke maatregelen tuinders kunnen nemen  tegen de droogte en hoe innovatieve teelttechnieken elke dag zorgen voor  eten op ons bord. Je leert of bio de toekomst is, hoe gewasbescherming  een meerwaarde kan zijn voor de voedselzekerheid en hoe duurzaamheid  steeds prominenter wordt in de landbouwsector. Kortom, je komt meer te  weten over de groenteteelt van nu én die van de toekomst.

 Wat valt er die dag te beleven? 

Treed  in de voetsporen van de onderzoekers en leer de wereld van de  groenteteelt beter kennen. Neem deel aan een rondleiding door de  openluchtteelten of breng een virtueel bezoek aan de serres. Trek je  stoutste schoenen aan en vraag de onderzoekers de kleren van het lijf.  Ben je gebeten door de onderzoekmicrobe? Dan kan je aan de slag met  enkele proefjes of deelnemen aan een leuke quiz.

Wist je dat de onderzoekers van dit proefcentrum aan meer dan 60 projecten werken?

Deel dit evenement

bottom of page