top of page

vr 03 sep

|

Kalmthout

15 jaar 't Grom & Tomatenfestival Arboretum Kalmthout

Tijdens je bezoek aan het Tomatenfestival in Kalmthout ontvang je een vrijkaart om tot 15/09/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 openden we namelijk onze deuren. Dit vieren we een jaar lang met allerlei acties in en buiten het museum. 't Grom trakteert!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
15 jaar 't Grom & Tomatenfestival Arboretum Kalmthout
15 jaar 't Grom & Tomatenfestival Arboretum Kalmthout

Tijd en locatie

03 sep 2021, 10:00 – 05 sep 2021, 17:00

Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, Belgium

Over het evenement

Tijdens je bezoek aan het Tomatenfestival in Kalmthout ontvang je een vrijkaart om tot 15/09/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 openden we namelijk onze deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei grote en kleine acties in en buiten het museum. 't Grom trakteert!

Het tomatenfestival presenteert ruim 200  opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen in een uitgebreide  tentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Voor het samenstellen  van de tentoonstelling wordt beroep gedaan op gepassioneerde  liefhebber-telers en het gespecialiseerde biobedrijf van Philip Vermeulen, die met hart en ziel topkwaliteit oogst van bijzondere tomatenrassen. Stoffels Tomaten,  één van de grotere Belgische vertegenwoordigers uit het commerciële  circuit, zorgt voor heerlijke, ongewone tomaten en Belgische klassiekers

Traiteurs en lokale producenten laten je  proeven van originele hapjes en producten met tomaat als  hoofdingrediënt. Aan het kraam met verse tomaten koop je je ingrediënten  om thuis de lekkerste gerechten klaar te maken.

Speciaal voor het tomatenfestival ontwierp de Kalmthoutse chocolatier  Clément Ickx twee uitzonderlijke pralines in een verrassende combinatie  met tomaat. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’ zijn gebaseerd op de  gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten. Wie het tomatenfestival  bezoekt, kan deze bijzondere praline proeven én mee naar huis nemen,  want ze zijn er in primeur te koop.

Deel dit evenement

bottom of page