top of page

zo 19 sep

|

Primato

15 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij Primato Putte

Tijdens je bezoek aan het Primato in Putte ontvang je een vrijkaart om tot 15/09/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 openden we namelijk onze deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei acties in en buiten het museum. 't Grom trakteert!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
15 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij Primato Putte
15 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij Primato Putte

Datum & Plaats

19 sep 2021 09:00 – 17:00

Primato, Lierbaan 196A, Putte

Over het event

Op zondag 19 september gaat Dag van de Landbouw opnieuw de boer op! Na een geslaagde digitale editie vorig jaar,  zwieren 46 land- en tuinbouwbedrijven dit jaar opnieuw de poorten open  voor het grote publiek, in een aangepast, coronaveilig concept.

Dit jaar kan je enkel op bezoek gaan bij een land- of tuinbouwer wanneer je hiervoor bent geregistreerd. De registratiemodule kan je vinden op de pagina's van de deelnemende bedrijven, zoals Primato van bij Kevin en Chelsey Pittoors-Kenis in Putte.

Tijdens je bezoek aan Primato ontvang je bovendien een vrijkaart om tot 15/09/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 opende ons museum namelijk voor het eerst haar deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei grote en kleine acties in en buiten het museum. Zo willen we iets terugdoen voor onze partners in en van de Groentestreek. 't Grom trakteert!

Primato is het bedrijf van Kevin en Colin  Pittoors met hun vader Guy en Chelsey Kenis met haar vader Dany. Dit is  een familiebedrijf dat diverse soorten smaakvolle tomaten teelt. De  focus ligt op smaak en kwaliteit. Er wordt gewerkt in een moderne  accommodatie en er gaat veel aandacht naar het welzijn van de  medewerkers. Zij maken deel uit van een jong, gepassioneerd team. Primato is 12 hectare groot  en werkt zo duurzaam als mogelijk. Zo wekken ze hier hun eigen  elektriciteit op via een warmtekrachtkoppeling. Voor extra  energiebesparing worden schermdoeken en led-belichting gebruikt. Ziekten  en plagen worden zoveel mogelijk voorkomen door het inzetten van  biologische bestrijders: kleine insectjes die de schadelijke  insecten aanvallen nog voor die veel kwaad kunnen doen, zodat de teler  minder gewasbeschermingsmiddelen moet gebruiken. Het overtollige water  dat de planten niet kunnen opnemen, vangt de teler op en dat wordt  nadien hergebruikt.

 Wat valt er die dag te beleven? 

Leer via een rondleiding in het bedrijf de tomatenteelt beter kennen.  Op de diverse stopplaatsen zijn er standjes met informatieve banners en  interactief materiaal.

Deel dit event

bottom of page