top of page

zo 19 sep

|

de Plukheyde

15 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij de Plukheyde Kampenhout

Tijdens je bezoek aan de Plukheyde in Kampenhout ontvang je een vrijkaart om tot 15/09/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 openden we namelijk onze deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei acties in en buiten het museum. 't Grom trakteert!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
15 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij de Plukheyde Kampenhout
15 jaar 't Grom & Dag van de Landbouw bij de Plukheyde Kampenhout

Tijd en locatie

19 sep 2021, 10:00 – 18:40

de Plukheyde, Frijselveldweg, Kampenhout

Over het evenement

Op zondag 19 september gaat Dag van de Landbouw opnieuw de boer op! Na een geslaagde digitale editie vorig jaar,  zwieren 46 land- en tuinbouwbedrijven dit jaar opnieuw de poorten open  voor het grote publiek, in een aangepast, coronaveilig concept.

Dit jaar kan je enkel op bezoek gaan bij een land- of tuinbouwer wanneer je hiervoor bent geregistreerd. De registratiemodule kan je vinden op de pagina's van de deelnemende bedrijven, zoals de Plukheyde bij Koen Tierens Kampenhout.

Tijdens je bezoek aan de Pluykheyde ontvang je bovendien een vrijkaart om tot 15/09/2022 gratis 't Grom te bezoeken (zolang de voorraad strekt). Op 16 september 2006 opende ons museum namelijk voor het eerst haar deuren. Dit vieren we een heel jaar lang met allerlei grote en kleine acties in en buiten het museum. Zo willen we iets terugdoen voor onze partners in en van de Groentestreek. 't Grom trakteert!

De Plukheyde is een CSA-bedrijf. Dat staat voor Community  Shared Agriculture en het wil zeggen dat de gemeenschap mee het risico  van een eventueel mislukte oogst draagt, maar dat ze ook mee kan delen  in de overdaad bij een succesvolle oogst. Boer Koen teelt hier ruim 150  soorten seizoensgroenten, kruiden en kleinfruit. Dat doet hij nu al  biologisch, in de toekomst wil hij hier aan agroforestry gaan doen. Wat  dat precies inhoudt, legt hij graag uit tijdens Dag van de Landbouw.  Koen is een echte boerenzoon die als kleine jongen al graag tussen de  groenten rondhing op het bedrijf van zijn ouders. Later ging hij werken  als sierteeltconsulent en het was tijdens zijn job dat hij in contact  kwam met CSA. Koen werd gebeten door het concept en in 2017 startte hij  de Plukheyde. Op zijn domein is er een waterput en maakt hij  elektriciteit via zonnepanelen. Het zal je misschien verbazen, maar hier  wordt niet enkel in de zomer geoogst. 47 weken per jaar kunnen de  deelnemende gezinnen online hun wekelijks flex-pakket kiezen uit een  seizoensgebonden aanbod. En ze zijn talrijk: 101 gezinnen intussen, goed  voor 198 enthousiaste consumenten. Dit jaar kon Koen de oppervlakte van  het bedrijf uitbreiden, en daarmee wil hij de community laten groeien  tot zo’n 280 eters.

Deel dit evenement

bottom of page