MUSEUMCAFé & RESTAURANT

TE HUUR MIDZEELHOEVE 1

GEZOCHT

uitbater met hart voor erfgoed & groenten

Gekke tijden om een horeca-zaak te starten?

Heel zeker.

Daarom geven we een kandidaat-uitbater met een straf verhaal graag een extra duw in de rug.

Wie dit jaar nog een nieuwe zaak opstart in de leegstaande, voormalige bistro Midzeelhoeve, betaalt pas huur vanaf 01/01/2021.

De maandelijkse huurprijs is €1.316,59 (excl. water, elektriciteit, verwarming).

De hoeve is bovendien vrij van overname en van brouwer.

Het laatste overnamebedrag werd geschat op circa €80.000.

Momenteel staat de hoeve helemaal leeg, op de toog na. Geen keuken, geen meubilair, geen servies. Een meevaller voor wie helemaal een eigen stempel op het pand wil drukken. En natuurlijk ook een flinke investering.

Daarom vraagt 't Grom aan elke serieuze kandidaat om volgende zaken voor te leggen:

* een CV met bewijs van HORECA-ervaring

* een enthousiaste conceptnota

* een gedetailleerd ondernemings- en financieel plan

* eventueel een begeleidingstraject bij bvb Unizo, Guidea, Horeca Vlaanderen, ...

Midzeelhoeve_1_te_huur_museumcaf%C3%83%C

HET CONTRACT

gelezen & goedkeurd

Midzeelhoeve 1 is gelegen in het hart van 't Grom, het museum van de groentestreek. Het is een beschermd momument, met heel veel karakter en authenticiteit. Een momument vraagt zorg en omzichtigheid. Dit en andere aspecten zijn verwerkt in het voorstel van de handelshuurovereenkomst.

We verwachten van een uitbater dat zij of hij dit ten volle begrijpt en de meerwaarde ervan voor een horecazaak op de locatie inziet.

Daarnaast heeft 't Grom een missie!

’t Grom opent de ogen voor de complexiteit en samenhang van onze groenteteelt. Het bewijst de impact van onze dagelijkse keuzes, het belang van het voedsel van morgen. Vanuit alle hoeken worden daarbij vragen gesteld over onze veranderende voedselproductie en -consumptie. Onze bezoekers worden ambassadeurs van gezonde voeding en groenten.

We houden van lokale producenten en lekkers uit eigen streek.

En diezelfde passie verwachten we van de uitbater van het vernieuwde museumcafé en/of -restaurant. In woorden en daden. Zo maken we samen van de Midzeelhoeves een florerende bestemming.

Deze en andere regels zijn na te lezen in het onderstaande voorstel van handelsovereenkomst. Goed na te lezen voor je eraan begint.

te%20huur%20Midzeelhoeve%202%20museumcaf

PRAKTISCH WENKEN

altijd goed om weten

Er ligt geen gasleiding in de straat. Voor de keuken werd er voorheen steeds gewerkt met extra gasflessen die buiten werden aangesloten.

Dus ook geen verwarming op gas. Wel een vloerverwarming in grote zaal en diverse radiatoren links en rechts. Achteraan de hoeve bevindt zich een mazouttank met capaciteit van 5.400L.

Het grasplein vooraan de hoeve maakt onderdeel uit van de huidige handelsovereenkomst. Wie de hoeve huurt, staat in voor het volledige onderhoud ervan. Opgepast, net die momenten van het jaar dat je terras overvol zit, doet de natuur het ook prima. Wij raden ten sterkste aan om een externe firma in te schakelen voor het onderhoud.

Dieren houden op het grasplein is niet toegestaan.

De hoeve is oud en groot. Om het er in de winter, de rustigere periode, helemaal warm te krijgen vraagt wat. Een tip voor de toekomstige uitbater, gebruik op die momenten enkel het rustieke, voormalige woongedeelte van de hoeve. De oude stalruimte is meer geschikt voor de drukke momenten van het jaar in de lente en zomer.

te%2520huur%2520Midzeelhoeve%25201%2520m

DE EXTRA'S

vele spelers, een sterk verhaal

De Midzelen, een afgelegen oord, ergens tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver? Totaal niet.

Op en rond de Midzeelhoeves is het een komen en gaan.

De drukke agenda van 't Grom lokt jaarlijks duizenden bezoekers die achteraf graag ook iets eten of drinken.

De museumtuinen worden onderhouden door tientallen vrijwilligers. Ook zij snakken naar een versnapering na het harde werk.

Met de fietsostrade Antwerpen-Mechelen vlakbij en de verschillende wandelknooppunten op het erf is Midzeelhoeve 1 de ideale stop voor vermoeide wandelaars en fietsers.

Omgeven door oude kleiputten en meerdere visclubs spoelen er geregeld ook loze vissers aan bij Midzeelhoeve 1 op zoek naar een dagschotel die past bij hun sterke verhalen.

Op woensdagnamiddagen zoeken gezinnen de Midzelen op voor een fijn moment na school met de kinderen.

Op vrijdagen zakt het personeel van de bedrijventerreinen in Mechelen-Noord en Sint-Katelijne-Waver af naar onze groene site om de werkweek af te sluiten of het weekend in te luiden.

Achteraan het parkeerterrein is het drummen voor een plaatsje op de camperplaatsen. Deze nomaden verheugen zich er ook op om eens de benen onder een echte tafel te steken en bediend te worden.

En tot slot hopen we over enkele jaren het plaatje rond te hebben, wanneer de overliggende Midzeelhoeve 2 gerestaureerd is en dienst zal doen als erfgoedlogies.