samentuin 't Grom

Op de erfgoedsite van ‘t Grom startte begin 2016 een samentuin op 15 traditionele gewenten of verhoogde groentebedden. Een perfecte match tussen erfgoed en ecologie.

 

Tuinieren is in. Je kweekt je eigen gezonde groentjes, je beweegt, je kinderen vinden het ook leuk, …

Samentuinieren is nog leuker: je leert van mekaar, je picknickt samen en in het gemeenschappelijke tuinhuis is het altijd gezellig.

 

En in ’t Grom krijg je het op een schoteltje aangeboden:instapklare tuinen,compostbakken, water, picknickbanken, vergaderruimte, parkeerplaatsen, toiletten, tuinberging met nagelnieuw tuingerief, een tas koffie … alles is voorhanden. En dat middenin een openluchtmuseum over tuinbouwerfgoed en groenten. Vlak naast de samentuin ligt trouwens bistro Midzeelhoeve, waar je je honger en dorst kan stillen na een dagje gezond buiten werken.

 

Voor dit hele pakket vraagt 't Grom een jaarlijkse gebruiksvergoeding van €15. Voor jongeren (-26) is het gratis.

 

We organiseren bovendien geregeld workshops voor alle samentuiniers. Ecologisch tuinieren is gemakkelijk als je de nodige inzichten en trucs krijgt. En als je er eentje vergeten bent, vraag je het aan je buur.

 

De samentuin is momenteel volledig bezet, maar het kan geen kwaad om je op de wachtlijst te plaatsen.  Achteraf inhaken is altijd mogelijk.

 

MET STEUN VAN DE KONING BOUDEWIJNSTICHTING EN DE NATIONALE LOTERIJ

Ps: Vlak naast de Samentuin van 't Grom ligt trouwens zijn kleine broertje, namelijk de Warme Tuin van 't Grom. Hier komen wekelijks op woensdag de bewoners van Borgerstein vzw hun eigen groentjes verbouwen aan de verhoogde groentebakken. 't Grom kocht speciaal voor hen aangepast tuinmateriaal en zorgt voor coaching bij de planning van deze tuintjes. Een inclusief project in het hart van dit unieke groentemuseum, letterlijk en figuurlijk.

MET STEUN VAN CERA

© 2015 vzw Midzeelhoeve, 't Grom

Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver                  Ondernemingsnummer: 0478.043.417