online

Het volledige collectieplan (versie 2015) van 't Grom is hier te lezen.

Het museum heeft meer dan 90% van de collectie in beeld gebracht en deze stukken worden voortaan online en dus breed toegankelijk gemaakt. Dat betekent dat het publiek inzicht kan krijgen in de collectie van ‘t Grom. Ook de voorwerpen die niet in het museum te zien zijn.

De nadruk ligt nu nog op de afbeeldingen, maar in de toekomst zal een korte uitleg bij de getoonde voorwerpen gevoegd worden. Met het openstellen van de collectie geeft het museum het publiek de mogelijkheid om afbeeldingen uit de collectiedatabase te gebruiken voor eigen doeleinden. De afbeeldingen zijn gratis te downloaden in een hoge kwaliteit (300 dpi, schermvullend) die naar verwachting voldoende is voor de meeste gebruikers.

Omdat het museum voortdurend op zoek is naar persoonlijke verhalen bij de collectiestukken, is het mogelijk gemaakt voor de digitale bezoeker om reacties bij de foto’s te plaatsen. Deze zullen door ‘t Grom worden gebruikt bij het verbeteren van de informatie over het collectiestuk in kwestie. Daarnaast kunnen de foto’s gedeeld worden via online platforms zoals facebook, pinterest, twitter of per e-mail en via een rechtstreeks link naar de afbeelding. Kortom, onze digitale bezoekers maken mee 't Grom.

Tot slot beschikt ons museum ook over een collectie van uiteenlopend audiovisueel materiaal. Interviews, getuigenissen en korte docu's. Die docu's toont 't Grom in het museum maar ook op haar youtube-kanaal. Hiermee vergroten we het publieksbereik, want ook onze digitale bezoeker is een bezoeker. En niet onbelangrijk, deze producties komen vaak tot stand door samenwerking met een relevante erfgoedgemeenschap. Zo zet 't Grom zich als doe-museum eens te meer in om immateriëel cultureel erfgoed te laten beleven door 100% in te zetten op participatie van erfgoedzorgers. De komende beleidsperiode neemt 't Grom actief deel aan het lerend netwerk dat de nieuwe organisatie voor immaterieel cultureel erfgoed opzet rond het opnemen van immaterieel erfgoed in collectieplannen van collectiebeherende instellingen.

https://myalbum.com/collectie-tGrom & https://www.youtube.com/channel/UC3UvFvp_lLruKYorhKYoAlA

 

© 2015 vzw Midzeelhoeve, 't Grom

Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver                  Ondernemingsnummer: 0478.043.417