met gids

Onze gids vertelt je tijdens de klassieke rondleiding meer over de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie van groenten door de jaren heen. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod.

 

Buiten valt er ook heel wat te beleven. In de prachtige tuinen kan je de typische serres uit de streek, de 'beddencultuur', enkele historische tuinen, een insectenhotel, een bijenhal,... bekijken. De gids vertelt je meer over de architectuur van en het leven op de twee 18de eeuwse Midzeelhoeves.

PRIJS

€75 PER GIDS (max. 25 personen/gids, max. 2 groepen)

+

€3,5 PER PERSOON (ongeacht leeftijd of andere categorie)

RONDLEIDING (NE, FR, EN, DU)

DUUR | 1,5-2U
WIE | ALLE LEEFTIJDEN VANAF 6 JAAR

MEER INFO VIA 015/31.50.55 OF INFO@TGROM.BE

TIP:

Sluit je rondleiding af met een originele kooksessie. Aan het moderne kookeiland midden in het museum kun je meteen aan de slag. Onder leiding van een kok naar keuze maak je je eigen groentemenu.

 

Of plan je bedrijfsevenement, seminarie, lezing, receptie of ontbijtvergadering in onze goed uitgeruste veilingzaal.

Wil je in groep nadien iets gaan eten in bistro Midzeelhoeve, dan is vooraf reserveren aangeraden.

Wil je liever picknicken? Dat kan vrijblijvend buiten aan de picknickbanken of op het gras het museum. Of binnen in de keuken van het museum mits reservatie. Voorwaarden vind je hier.

© 2015 vzw Midzeelhoeve, 't Grom

Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver                  Ondernemingsnummer: 0478.043.417