met het gezin

Lopen in een museum, in 't Grom mag dat. Ga op ontdekkingtocht onder de grond en beweeg door de gangen van de mol. Of verstop je in de verhalengrot, of beter nog in het toverhol.

Langs het parcours kom je verschillende filmpjes tegen om even te pauzeren en bij te leren. Over bijvoorbeeld de oerkracht van het Brabants trekpaard, over tomaten en indianen, of vliegende bloemkolen.

En dan ben je nog niet buiten geweest. In de hele grote tuinen tussen eeuwenoude hoeves kan je rennen, ruiken en al eens proeven. Van de donkere middeleeuwen over de Franse zonnekoning tot nu, de grond tovert altijd wel wat lekkers of kleurrijk tevoorschijn.

En als het niet uit de grond komt, dan wel uit de lucht. Zowel in het insectenhotel als in de bijenhal stikt (niet steekt) het van de vliegende beestjes. Misschien kom je de imker wel tegen en verklapt hij je een paar zoete geheimen.

 

Voor fans van luisterverhalen is er onze audiogids, speciaal voor kinderen met kijk-en-doe-opdrachtjes. Laat je op sleeptouw nemen door abdis Agnes en boer Achiel en ontdek alle hoekjes van ’t Grom. Wie kent er immers meer geheimen van de hoeves, de tuinen en het museum dan deze twee toffe vertellers? Abdis Agnes werd ingesproken door Ellen Dierckx en de stem van boer Achiel werd vertolkt door Lucas Van den Eynde.

 

En wie zelf op ontdekkingstocht wil gaan, die neemt onze  speurtocht mee. Breng de zoektocht tot een goed einde en ga met een beloning naar huis.

Uitblazen doe je nadien op onze picknickbanken of in het gras. Vergeet je knapzak niet!

© 2015 vzw Midzeelhoeve, 't Grom

Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver                  Ondernemingsnummer: 0478.043.417