BISTRO

MIDZEELHOEVE

TEL: 015 64 54 71

LEKKER TAFELEN

in 't groen

Een lekker drankje, hapje en nog zoveel meer in een bistro met extra speelgelegenheid voor kinderen, zowel binnen als buiten.

Natalie en Kenny verwelkomen alle gasten groot en klein. Met een eenvoudige kaart vol klassiekers of heerlijke cocktails.

Open van woensdag tem zondag, van 10u tot 20u.

 TEL: 015 64 54 71

Bistro%20Midzeelhoeve%20-%20Kenny%20%26%

DE HOEVE

300 jaar klei & leem

Midzeelhoeve 1 is gelegen in het hart van 't Grom, het museum van de groentestreek. Het is een beschermd momument, met heel veel karakter en authenticiteit. Een momument vraagt zorg en passie.

Van de klei en leem in de grond tot die in bakstenen en het oker erop, al sinds 1712 en allicht langer wordt er voedsel gekweekt op en rond de Midzeelhoeves. In het begin nog door pachtboeren in opdracht van het Ursulinenklooster Roosendael een eindje verderop en later door generaties bewoners die hun kost probeerden te verdienen met vee, granen en groenten.

En niet dat dat altijd simpel was. Duvelsgrond noemden sommige hoveniers die kleibodems wel eens. Loodzwaar in het natte voorjaar en beenhard onder de zomerse zon. De beddencultuur, zo typisch voor de streek, maakte het gelukkig wel mogelijk om alle monden te voeden. Op verhoogde aarden ruggen - ook bedden of gewenten genaamd - wisten de boeren de vroegste en lekkerste groenten te kweken. En later volgden nog de serres en speciale werktuigen aangepast aan de bodem en de teelt. Tot uiteindelijk door klimaat en selectie ook de planten zich aanpasten en lokale variëteiten het licht zagen, zoals de tomaat Roem van Mechelen en hollepijpselder van De Roy.

Ons verhaal is ontstaan  klei en leem, van de akkers, over de hoeves en ploegen, tot de vroege groenten. Tot de mensen die er wonen, wroeten en feesten.

Bistro%20Midzeelhoeve%20-%20Kenny%20%26%